fredag 31 oktober 2008

I´m in love!

Helt otroligt att man kan bli så förälskad i ett tyg! Så mjukt och härligt - helt underbart!Ett litet set i storlek 56/62, omlottröja och byxa, mönster från Ottobre - men väldigt mycket omgjorda.
Och ett par underbara byxor till sonen, blev resår istället för mudd. Ville inte framhäva någon av färgerna, tyget är så fint i sig självt. Tyget är Hilcovelour från Nea Nobelle.
Ha en trevlig helg!





torsdag 23 oktober 2008

Kollektion Mini!

Sonens garderob är snart fylld till bristningsgränsen, men jag kan ju inte sluta sy för det! Kul att prova på lite mindre storlekar, och någon gång vill vi ju ha ett syskon till Noah. =) Det här setet är i storlek 56, bodyn är från Ottobre. Det är även grunden till tröjan, dock är det inte mycket kvar av orginalet! Byxmönstret är eget. Elefanterna är från Jofotex, velouren är Hilco från Nea Nobelle, mudd från Tygvaruhuset (tror jag). Har blivit sååå förälskad i denna velour, underbar kvalitet och färg!
Ovant att sy så smått - men så kul!

Har klippt till mer Hilco velour idag - randig, hoppas att jag får sy i den imorgon! Det blir ett likadant set till i storlek 62 och byxor till sonen! Jag vet att jag sa att garderoben var full, men han behöver ju alltid byxor att växa i!? ;) Eller hur?
Och om någon skulle ha missat det...jag fullkomligt älskar brunt!

måndag 20 oktober 2008

Beställningar! =)

Mina kära vänner såg bilderna på de första djungelbrallorna jag sydde! Och ville ha likadana till sina småtjejer! Kul! Exakt samma som de här förutom storlek - de här är i ca 68 -74, det ena paret är lite längre då tjejerna är olika långa! De fick välja lite djur - E:s skulle ha så mycket fåglar som möjligt och en giraff, V:s skulle ha giraff och lejon!
Sen fick jag en beställning på en tunika från en annan kompis som ska på 2 års kalas! Hon kom och grävde i tyglådorna och fastnade för ett turkosrandigt i botten på en av lådorna! Brun mudd och bruna stickningar. Förlängde mitt raglantröjmönster, la till vidd och breddade ärmarna, blev en storlek 98. Är väldigt nöjd! Hoppas beställaren och mottagaren blir det också. Tyg och mudd från Jofotex!Så har jag fått mina efterlängtade storlekslappar (TACK snälla
[M]an [M]ade för allt jobb du lagt ner!), och mina "Snoddaslappar"! Snyggt!


söndag 19 oktober 2008

Tävling hos Retro Elephant!



Var med och tävla vettja! En fin Retro Elephant necessär kan bli din!

söndag 12 oktober 2008

Mera "flanter"!

Ja, som jag sagt tidigare vill sonen alltid ha flanterna på sig, och nu i helgen har jag äntligen orkat sy lite! Blev en gul och en brun, med röda ärmar och muddar. Mudd från Textilcentrum, resten från Jofotex. Ärmarna är singeljersey, och höll på att göra mig galen! Den är ju halft omöjlig att både klippa och sy i, den bara krullar sig! Men mjuk och skön är den iallafall! Sen blev det lite färgglada velourbyxor. Har haft den gula velouren sen i somras och längtat efter att sätta saxen i den! Men jag har inte hittat någon gul mudd i rätt färg, att det finns så många konstiga nyanser av gult är ju helt otroligt! Men förra helgen hittade jag den på Tygvaruhuset! Blev väldigt nöjd med de här, har ju ganska mycket byxor till sonen, så jag förstorade mönstret något. Satte en längre mudd nertill, så det gjorde att de passar redan nu! Gul velour och röd mudd från Jofotex, röd velour från Nea Nobelle! Skönt med enfärgade byxor, mycket lättare att matcha! Synd bara att det är så svårt att hitta passande muddar!
När älsklingen såg tröjorna, slet han av sig den han hade på sig, -FLANT! Sötisen! Byxorna är lite långa men de sitter uppe med mudden, som inte ens syns! De kommer räcka ett tag!

Får man något gott att äta kan man stå still en stund! =)

Sen har jag sytt min första beställning också! =) Men den glömde jag förstås att fota innan leverans. Två fleecefodrade mössor, en med bruna elefanter och en blårandig! Kul när folk gillar det man gör!






tisdag 7 oktober 2008

Trist!!!

Jag och några kompisar har startat en syjunta! :) Det ni, har fått med mig mina kära vänner. Första gången var ikväll och jag sitter hemma dunderförkyld :( , så typiskt! Snoddas har precis blivit frisk efter flera veckors förkyldningar och febrar, då är det min tur så klart! Har inte ens orkat sy något, har åtminstone tvättat lite tyger, alltid något.

Förlåt för det trista inlägget, kommer förhoppningsvis något trevligare imorgon!

söndag 5 oktober 2008

Också lite presenter!

Två av mina närmaste kompisar fick barn i våras! I doppresent fick de små tjejerna ett sånt här set. Lilla E fick ett i brun velour och bruna kaniner (hoppas på kort så småningom). Tänkte redan då att det skulle va fint med en omlottröja till, men hade inte tid då. Men nu så är de klara och ska levereras på tisdag. Då ska jag ta med de rosa byxorna hem och klippa av dem lite, de var i längsta laget! Håller på med tillhörande mössor, scarf och vantar. Passar nu till hösten! Mönstret är ett omgjort Ottobre, nr 6/2007 mönster 6, storlek 68. Ville inte ha kantband runt hela, utan gjorde knytband istället, tryckknapp på insidan och satte muddar i ärmarna. Blev väldigt nöjd! Vill sy mer så här smått, det är så fint! Min lilla bebis drar ju 92 nu helt plötsligt!
Är väldigt förtjust i den bruna, blev så fint med det vita till, men sen älskar jag ju brunt! Kanske ska skaffa en liten till, så man får sy lite smått!? ;)

Turkosa kaniner!

Nu har jag äntligen sytt klart mitt första plagg i det turkosa kanintyget, har legat tillklippt ett tag men det har hela tiden kommit något annat i vägen. Blev en raglantröja med bruna ärmar och muddar. Tyg från JNY design som snälla Älsklingsfrö hjälpte mig med då det är slutsålt sen en tid tillbaka. Kvällen innan det var dags för dagisfotografering kom jag på att jag ville att Noah skulle ha ett Snoddas plagg på sig. Hade inget som var rent eller passande. Så det var bara till att rota bland tygerna. Det blev en uggle t-shirt med gröna kantband. Jättefin på Noah! Han ville inte ställa upp på bild idag, så det kommer senare. Uggletyg från Jofotex och grön lite tjockare interlock inropad på Tradera.
Är så nöjd med mitt raglan mönster, smal och lite längre tröja! Snart måste jag ju ha större storlekar, så jag får väl försöka fixa det. Tycker att det är ganska lätt att göra mönster som passar nu. Men att förstora och förminska känns svårare. Men det är väl som med allt annat, man måste bara våga!

lördag 4 oktober 2008

Live bilder!

Har insett att jag måste sy mer kläder i elefanttygerna. Flera gånger vid påklädning har Snoddas sagt att han ska ha "flanter" på sig! Har 2 tröjor och 1 par långkalsonger, måste ju tvätta dem ibland! Han tar lite surt på sig andra kläder som tur är! Inte lätt att ta kort på en 2 åring med spring i benen, jag har gjort mitt bästa! ;)Mjuka sköna velourbyxor, som används flitigt och tröjan likaså! Brun velour och muddar från Jofotex.
Och lite bilder på djungelbyxorna, som också är sonens favoriter! Fodrade med jättemjuk, vit interlock från Jofotex, mudd i midjan och resår i benslut. Tycker att de är så fina på, lite smala upptill och mycket pös nertill. Nästa par ska nog få ännu mer vidd nertill!Älskade lilla "Ninen" fick också vara med på bild!